yoga1

Yoga er vigtigt for dit velvære

Yoga er populært som aldrig før verden over, og har særligt vundet frem de seneste par år i Skandinavien og ikke mindst Danmark. Yoga og mindfulness er virkelig populært blandt kvinder, men det er helt sikkert også noget for os mænd. Øvelsen har eksisteret i mere end femtusinde år – og med god grund – fordi der er en masse sundhedsfordele i at dyrke yoga både som mand og kvinde.

Yoga kan dyrkes af alle og koster samtidig ikke noget, hvorfor du med fordel kan gøre det derhjemme og spare tid. Begynder du at dyrke yoga, kan vi garantere dig øget livsglæde på meget kort tid.

I denne artikel prøver vi at beskrive nogle af de fordele, som du får ud af yoga.

gruppe der dyrker yoga

Hjælper på stres og træthed

Yoga er træning for både krop og sind, hvor mange fejlagtig tror det er noget tøsefnidder og en undskyldning for at dyrke motion. Mange af øvelser hjælper på at udvikle og styrke dine balance evner og ikke mindst bevægelighed. Yogaøvelser hjælper dig med at træne hele kroppen og i kombination med meditation, vil du træne dig selv til at kigge indad og slappe helt af. Det er vigtigt at give slip på sine tanker og bekymringer fra hverdagen, og det er umuligt, hvis du ikke sætter tid af til det. Yoga hjælper med at berolige dine tanker, fordi det kræver en dyb koncentration at fokusere og balancere i mens du befinder dig i en tilstand af sindsro. Yoga lige såvel som al anden form for træning og motivation er også med til at bearbejde depression og negative tankemønstre, eftersom du udløser endorfiner og får et højere niveau serotonin i hjernen. Det er nogle af de glædesstoffer og receptorer, der aktiveres under yoga og meditation.

Mange bruger tid som undskyldning, men der findes ingen facit for, hvor lang tid en yogasession skal vare. Når du først er trænet og øvet i det, vil du kunne få noget ud af en fokuseret yoga træning på blot 20 minutter. En meditationstilstand er også lettere at opnå, når først du har prøvet at være i tomrummet. Det er bevist at yoga er med til at sænke niveauet af det velkendte stresshormon cortisol, så hvis du er stresset træt og tidspresset i hverdagen, vil en træning om ugen kunne gøre en verden til forskel.

Mange studier viser også, at yoga hjælper på din søvn. Søvn er en vigtig del af vores liv og hverdag, eftersom det er i denne periode af døgnet, hvor vi virkelig får ladt vores batterier op. Er du stresset og nedtrykt, så vil du typisk sove dårligt, hvilket påvirker din sundhed og velvære i høj grad – også selvom det måske ikke kan ses i dagligdagen og på kort sigt. Meditation og yoga hjælper på at få nervesystemet til at slappe af, så du kan sove tungt og trygt.

Der er selvfølgelig også mange andre ting, som du kan gøre for at sikrer dig en god nattesøvn. Vi anbefaler blandt andet, at du minimum en time inden du skal i seng ikke bruger tid foran en skærm. Du kan evt. bruge den tid på at dyrke yoga.

Efter blot en måned vil du kunne mærke markant forskel på din energi, velvære og glæde i dagligdagen – det er en garanti.

Vi håber artiklen kan være med til at inspirere, også selvom du er en mand!