god belysning

Derfor er en god belysning vigtigt

En god belysning er utrolig vigtig, fordi det har en stor betydning for dit humør og velvære. Lys har en kæmpe magt over os, og kan få os til at føle glæde og manglen på lys, kan omvendt få os til at føle ensomme og depressive. Belysningen i et lokale er også med til at påvirke, hvordan du opfatter atmosfæren og størrelsen af rummet. Når du skal købe en lampe og ikke mindst pære dertil, bør du overveje hvad formålet med lyset er. Der er nemlig stor forskel på, hvilket lys du ønsker i et specifik rum.

Skal du indrette dit soveværelse, så ønsker du givetvis ikke en kraftig belysning, eftersom lokalet har til formål at få dig til at blive døsig og træt. Til soveværelset er det derfor en god idé at vælge en lampe, hvor du har mulighed for at dæmpe belysningen. På den måde kan du dæmpe lyset, når du læser om aftenen ved sengekanten, eller starte ud med et mildt lysindfald, når du vågner.

Omvendt til badeværelset, så vil du gerne have en skarp belysning og gerne i form af en LED pære, så du kan se både dun og lyse hår ved barbering. Ligeledes for kvinder kræver det et kraftigt lys på badeværelset, eftersom deres makeup jo helst skal lægges til perfektion.

Generelt bør du kigge efter LED pærer, da er mere strømbesparende og ikke mindst har en længere levetid – alt andet vil faktisk være dumt.

Vælg den rette lampe med omhu

Det kan være svært at vælge den rette lampe og ikke mindst lampetype, da de hver især har deres forcer. Udover belysning skal du også tage stilling til æstetik, design og ikke mindst funktionalitet. Har du en lille stue, kan du med fordel købe loftslamper, pendler eller væglamper, så de ikke optager gulv- eller bordplads. Til større stuer kan du supplere de andre lamper med bord- og gulvlamper, som både kan være pynt, primær belysning eller anvendes som sekundær belysning til at læse. Mulighederne er mange, og i bund og grund handler det også om at finde en stil du godt kan lide. Der findes mange forskellige designs og stilarter, der kan lyse dit rum op efter behov.

hjemmekontor med lys

Ved du ikke så meget om belysning kan du med fordel tage ned i butikker eller showrooms, hvor du både kan se lamperne blive brugt, men også for at hente god vejledning og rådgivning blandt indretningskonsulenter. En god idé er at tage billeder med af din stue, badeværelse eller hvilket rum det nu måtte være.

En god tommelfinger regel er også altid at have både en primær og sekundær lyskilde, så du kan kontrollere lysindfaldet i hele rummet.