børnefødselsdag

Inspiration til børnefødselsdag


Vi ønsker alle at vores barns fødselsdag skal føles som noget helt specielt for dem, hvorfor vi godt kan frygte, at den bliver kedelig og måske endda minder lidt for meget om alle andre børnefødselsdage. Det kan også hurtigt blive en stor mundfuld at skulle opfinde den dybe tallerken, eftersom der er meget planlægning og indkøb forbundet med en mindeværdig børnefødselsdag. Derfor vil vi gerne hjælpe dig godt på vej med at afholde en succesfuld fødselsdag for dit barn, og desårsag har vi sammensat denne artikel i samarbejde med Børnefest, hvor du kan finde spændende inspiration til børnefødselsdag, uanset alder og køn på dit barn.

Sjove ideer til temafest

Børnefødselsdagen kan hurtigt blive sjov og spændende, hvis du fejrer den med festligt tema. Pynt og dekoration kan hurtigt få børnene til samles og styrke deres bånd imellem, og derfor er det en fordel at vælge et tema ud fra, hvad der er populært blandt børnene. Vi har herunder samlet en liste her med populære temaer blandt børn i alderen 4-7 år:

 • Pirater
 • Cowboys
 • Prinsesser
 • Frost
 • Angry Birds
 • Superhelte
 • Hello Kitty

Mulighederne er endeløse, og det er egentlig kun dig selv der sætter begrænsningerne. Hvis du ikke selv ønsker at finde de forskellige ting hist og pist på nettet, så kan det anbefales at købe nogle komplette pakker med et overordnet tema.

børn der er klædt ud som pirater

Uundværlige børnefødselsdagslege

Lege til børnefødselsdage er en uundværlig aktivitet, eftersom det er med til at samle børnene omkring, og giver dem samtidig nogle fælles referencepunkter, som de kan tænke tilbage på. Der findes mange forskellige børnelege, som kan bruges til alle slags børnefester. Sværhedsgraden og kompleksiteten af de forskellige lege skal selvfølgelig tilpasses alder, men vi har nedenfor samlet nogle sjove og underholdende aktiviteter.

 Leg 1: Kun føle og smage

Muligvis en af de sjoveste lege, som faktisk også bliver brugt blandt voksne til diverse arrangementer. Det er en grænseoverskridende leg, og børnene elsker at se hinandens reaktioner. Det foregår således, at du giver børnene bind for øjnene, og så skal de enten røre, lugte eller smage på madvaren, hvorefter de skal gætte hvad det er. Det er vigtigt, at du ikke vælger ingredienser, som er upassende for børn. Vi anbefaler at bruge eksempelvis pasta, kagekrymmel, citron, figner, mandler, spegepølse, ketchup, tørrede kokosflager eller lignende.

Leg 2: Spis uden hænder

Børn kan være lige så konkurrencepræget som os voksne, og derfor bliver det rigtig sjovt, når de bliver stillet overfor hinanden og kæmper om kap. Til denne leg kan du vælge at bruge snørebånd, som skal spises hurtigst muligt uden at bruge hænderne. Hvis børnene er mellem 7 og 10 år, kan det muligvis være smart at gøre sværhedsgraden lidt højere. Her kan du vælge at bruge et æble, som placeres i en spand med vand, hvorefter de skal spise æblet uden at bruge hænderne.

Leg 3: Skattejagt

Skattejagt for børn er næsten en selvfølge til enhver børnefødselsdag for de helt små i alderen 4-7 år. Det går ud på, at du stiller nogle aktiviteter og gåder op, som børnene skal prøve og lykkedes inden, at de kommer i mål. Det er helt op til dig selv, hvilke udfordringer du laver for børnene, men husk på at sværhedsgraden skal justeres alt efter alder. En skattejagt for 7 årige skal være lidt mere kompliceret end en til 4 årige.

skattejagt for børn på 7 år

Leg 4: Stop dans

Stop dans er endnu en klassiker, der med et konkurrenceelement og ikke mindst musik kan vække stærke følelser hos børn. Stop dans leges ved at opstille en række stole modsat hinanden, så der dannes en rundkreds med blot en stol mindre tilsvarende deltagere i legen. Derefter sættes der populært børnemusik på, hvorefter børnene skal gå rundt om stolene. Når musikken stoppes af dommerne, gælder det om for børnene at nå og sætte sig på en af de ledige stole. For hver runde der går vil et barn mangle en plads, og vil dermed være ude af legen.

Husk at børne godt kan lide konkurrence lige såvel som voksne, og dertil hører selvfølgelig en præmie til måske første, anden og tredje pladsen. Det kan være et ekstra stykke slik, eller at de måske blot får lov at tage et stykke kage først. Det gør det lidt sjovere for børnene, hvis de ved, at der er noget på spil.

Underholdning i særklasse til børnefødselsdage

Fylder dit barn 10 år, eller vil du måske blot gøre noget helt specielt ud af netop dette års børnefødselsdag, så findes der mange muligheder for at gøre den helt uforglemmelig og mindeværdig. Sjove børnelege er selvfølgelig med til at skabe en stærk underholdningsværdi for børnene, men der findes også aktiviteter, som kan få andre børnefødselsdage til at faldne uden lige. På Børnefest.dk har du mulighed for at købe en komplet børnefødselsdag leveret til din egen hoveddør, som både inkluderer mad og underholdning i særklasse. Blandt deres mange underholdningsaktiviteter kan du vælge mellem en hoppeborg, oppustelig fodboldbane eller sågar et formidabelt og morsomt show med en professionel børnetryllekunstner.

hoppeborg med børn der leger

Nem og kreativ mad til børnefesten

Mad til børnefødselsdage er et meget drøftet emne blandt forældrekredse, eftersom sundhed, økologi og bæredygtig er udbredt blandt mange moderne børnefamilier. Derfor kan det være en god idé at tilbyde lidt af hvert til børnefødselsdagen, men dermed ikke sagt at det behøver at være besværligt eller dyrt for den sags skyld. Vi har herunder samlet nogle idéer til, hvad du kan sammensætte af retter til børnefødselsdagen:

 • Lav-selv burgere
 • Pizza (evt. vegetar variant)
 • Lasagne (evt. grøntsagslasagne)
 • Kyllingefrikadeller (evt. falafler)
 • Pastasalat med pesto
 • Lav-selv hotdogs
hjemmelavet pizza

Og ej at forglemme de søde sager, som er en selvfølge til en børnefest:

 • Kagemand med slik
 • Lav-selv lagkage
 • Lav-selv is med vafler, krymmel, flødeskum og syltetøj
 • Gulerodskage
 • Slikposer

Selvom der er stor fokus på sundhed, så findes der altså ikke en børnefødselsdag uden lidt sødesager, så husk det – ellers bliver du hurtigt den familie, der omtales i skolegården som den kedelige og konservative.

Mulighederne med en fødselsdag for børn er endeløse, og ovenstående var blot inspiration til din børnefødselsdag.