behandling af stress

Undgå langsigtede skader fra stress

At det er en presset hverdag, det kender de fleste til. Der er mange ting, der skal ordnes, og for at undgå, at man springer rundt i alt fra aftaler til pligter, så skal man også huske at have det hele indskrevet i en kalender, som man ikke nødvendigvis kan finde hele tiden. Denne her skiften mellem at gøre pligter og rapportere om dem er i sig selv møg pressende. Dernæst kommer så, at man gerne vil følge med i ting. Der er en ny serie på streameren, der skal ses hver fredag kl. 20, når børnene er gået i seng.  

Foruden alt dette så skal der også tages hånd om ting, der ikke lige fungerer. Bilen blev punkteret i sidste uge, computeren er begyndt at drille eller værre endnu, der er varsler om fyringsrunde på jobbet, og man fornemmer lidt, at man ikke har været helt ovenpå til at kunne være ligeglad med den.  

Tegn på stress 

Mærker man pres fra alle de forskellige hverdagsposter, så kan man godt forvente, at man lander i stress. Stress er ikke en lille ting, man blot kan overse, og derfor hvis man har mistanke om stress, så er det vigtigt, at man hurtigst muligt søger efter behandling for stress.  

Symptomer på stress kan være meget forskelligt, men de helt ekstreme stresssymptomer såsom rystelser, åndenød, brystsmerter og lignende er et rigtig godt signal om, at man lever i en for tiden kritisk situation. Man kan forud for disse tegn godt have en idé om, at det går væk af sig selv, det er bare en periode osv., men problemet opstår netop af sådan en holdning. 

Verdenen tager ikke en pause, bare fordi du har brug for en, og stressbehandlinger kommer ligeledes ikke til at fjerne de ting, der stresser dig; i hvert fald ikke alle ting. 

Værktøjer og løsninger 

Det som behandling af stress især kan give dig, er en evne til at tænke anderledes. Du vil få værktøjer, som skal lære dig ikke at læsse dig selv for hårdt; tag et par ting i dit eget tempo, lad dig falde lidt ned og begynd at sige, at enten når du det, eller også er der en dag i morgen; dog uden at det ender i sløseri. 

Du lærer at træde på denne her gyldne mellemvej mellem at få gjort det hele til den rette tid og tage en slapper uden at blive påvirket af ting, du ikke nåede den givende dag, og det er en vigtig sindstilstand at få sig. 

Med sådan en sindstilstand undgår du ikke blot at have en dårlig følelse i maven, men du undgår ligeledes alt fra hjertesygdomme til skader af både krop og sind, der alt sammen kan spores tilbage til, at du har gået og været stresset i en længere periode. At slappe af bliver her ikke bare et behov, men en nøgle til, at du kan holde dig sund og rask i længere tid.