dinosaur legetøj

Sådan bruger du dinosaur legetøj til læring


Børn elsker bare dinosaur og dinosaur legetøj. Og det er der god grund til. Typisk bliver børn interesserede i hele dinosaurverdenen i alderen 2- 6 år. Børn elsker at høre om de forskellige typer af dinosaur, hvad de spiste, hvordan de forsvarede sig selv, hvordan de passede på deres unger, men mest af alt så elsker børn at høre alle de fantastisk lange dinosaurnavne. Med dinosaur legetøj kan både drenge og piger lære om kød-, plante- og altædere. De kan lærer samtidigt om størrelse, længde, hastighed og snilde. Et barn med dinosaur legetøj kan sagtens forestille sig hvordan den store T-Rex kunne jagte mindre dinosaurer, og hvordan en Diplodocus med sin lange hals kunne nå de saftige blade helt øverst i et højt træ og at Triceratops ligner vores nutidige næsehorn. Børnene kan se hvordan en flok Velociraptorer jagtede sammen om et større bytte. Al denne læring faciliteres med det store udvalg der nu findes indenfor dinosaur legetøj. Dertil bliver børn introducerede til en fantastisk forhistorisk verden med de mange Tv-programmer spil og film, der findes.

Så hvordan kan man bruge dinosaur legetøj til læring?

Et barn der sidder med dinosaur legetøj sætter selv hurtigt dinosaurerne op til at kæmpe mod hinanden. Og børnene sætter altid lyd på. Med dinosaur legetøj kan man brøle. Og man kan brøle højt. Børn elsker at udtrykke sig, at kommunikere, og det højeste brøl melder selvfølgelig ankomsten af en T-Rex. Man kan så forklare at en T-Rex også får unger, og at dinosaurer kommer fra æg. Selve idéen at en stor farlig T-Rex samtidigt kan være mor til en lille T-Rex skaber forståelse for hvorfor en T-Rex er nødt til at jagte andre dinosaurer. Og dinosaur legetøj kan sagtens kombineres med leg med Lego, Playmobil eller endda et dinosaurkæledyr til dukkehuset. Ja, hvorfor ikke?

Kreativ leg

Man kan få børnene til at male i en dinosaur malebog, tegne deres egne dinosaur, lave dinosaur fodspor med et kartoffel-stempel, eller lave et helt dinosaurlandskab med deres dinosaur legetøj i en stor papkasse. Der kan klippes, klistres og males. Der kan bruges fjer, kugler og blade fra haven. Kun fantasien sætter grænserne.

dino legetøj

Udklædningsleg

Hvad med at lade dit barn klæde sig ud som deres yndlingsdinosaur. Og så bare rende rundt og brøle. Det er en fantastisk måde at lade barnet brænde noget krudt af. Og hvis vennerne eller søskende også klæder sig ud, så er det en sand fest. Udklædningstøjet er også utrolig populært til fastelavn og fødselsdagsfester.

Læring gennem bøger, internettet, spil og TV/film

Det fascinerende ved dinosaurverdenen er at vi har så meget information om dengang. Børnene lærer om fossiler, om forhistorien og de lærer om naturens historie. Børnene ved at en asteroide er skyld i at alle deres yndlingsdinosaur uddøde. De kan spile computerspil og se utallige film om hele den mesozoiske æra. Men børn elsker at stille spørgsmål, og de kan finde svar på mange af deres spørgsmål, men samtidigt er der nok til at pirre deres nysgerrighed og deres fantasi. De kan forestille sig hvordan det var, og børnene ser hvor anderledes den nutidige verden er. Kontrasterne mellem vores moderne verden og dinosaurverdenen er ganske simpelt utrolig.