kvinde på crosstrainer maskine

Træn hele kroppen hjemmefra med multimaskiner

Når mænd træner, har de en tendens til at fokusere på at opnå de størst mulige muskler. Det er der ikke nødvendigvis noget galt med, så længe det ikke ender med at betyde misbrug af steroider. For mange kan det tilmed være en stor motivation at se musklerne vokse og vide, at man i egne såvel som andres øjne bliver mere attraktiv.

Træner man af sundhed, bør muskelstørrelse dog ikke være det første, og da slet ikke det eneste, man bør fokusere på. Man kan nemlig hurtigt falde i fælden, hvor man fokuserer på biceps og skuldre fremfor benene, hvormed man i stedet glemmer benene. En krop i balance vil altid være den sundeste krop.

Kunne du altså i stedet godt tænke dig at træne kondition og træne hele kroppen, kan du med fordel vælge at investere i en såkaldt multimaskine. En multimaskine er nemlig en fitnessmaskine med et væld af forskellige muligheder, så du nemt kan træne hele kroppen. Med en multimaskine kan du altså nemt komme igennem alle kroppens muskelgrupper, også benene, i løbet af for eksempel en uge.

Mange laver tilmed et træningsprogram med deres egen multimaskine i mente, så de sikrer sig at komme igennem alt men også har tid til restitution.

sort crosstrainer maskine

Konditionstræning med crosstrainere

Læg dog også mærke til, at de færreste multimaskiner give mulighed for at træne hjertet og din generelle sundhed gennem konditionstræning. Ønsker du konditionstræning, kan du supplere med en såkaldt crosstrainer.

Crosstrainere har du næsten med garanti set, hvis du nogensinde har vovet dig ind i et fitnesscenter. Det er nemlig de maskiner, der lader dig træde op ad en imaginær og uendeligt lang trappe, og som dermed med sikkerhed kan give dig sved på panden.

Det første der falder folk ind at anskaffe sig, hvis de gerne vil konditionstræne, er naturligvis løbebåndet. Vil du investere i en maskine, er crosstrainere dog næsten med sikkerhed det bedre valg. Ikke mindst hvis du bruger den hyppigt, hvilket du næsten uvægerligt vil gøre, hvis du køber en til hjemmet.

Crosstrainere er nemlig langt bedre til at skåne leddene, når du træner, og giver dig samtidig en helkropsoplevelse på en måde, som hverken løb på løbebånd eller landevej kan genskabe. Ved træning på crosstrainere, får du altså også lov til at gøre brug af den muskelmasse, du har trænet op i månederne inden.

Det er det værd

Både crosstrainere og multimaskiner er dog dyre. Ikke nødvendigvis så dyre, som mange forestiller sig, når de skal komme med dårlige undskyldninger over for sig selv. Hvis du gør din research og finder de rigtige maskiner, der kan passe ind i dit træningsprogram og dine yndlingsøvelser, kan de dog nemt gå hen at tjene sig selv ind. Både i forhold til den øgede livskvalitet og sundhed, de uundgåelig fører med sig, men altså også i forhold til et medlemskab i det lokale fitnesscenter.