familie fisker med fiskestang

Dette skal du huske at have med, når du skal på fisketur

Der er masser af udstyr, man skal have klar, når man skal på fisketur. Det kan være svært at finde et overblik, men derfor kommer der her en guide til, hvad du skal have med, når du skal på fisketur.

Fiskestang

Man kan ikke tale om fiskeudstyr og så styre uden om det mest essentielle: Fiskestangen. Det kan naturligvis og være, at du hellere vil fange fisk med et fangstnet, men du skal i hvert fald have én af tingene.

Hjul

Du skal have et hjul til din fiskestang, som bruges, når der kommer en fisk på krogen, som skal hales ind. Husk at finde en i god kvalitet.

Det rigtige tøj

Du skal have noget godt tøj på, når du skal ud og fiske – ellers kan det blive en kold fornøjelse. Det kan være en god idé at iføre sig waders, og så naturligvis en god vand- og vindtæt jakke. Du kan også købe en fiskevest, som du kan have lidt grej i.

Derudover kan det være en god idé at købe polaroid solbriller. Disse er med til at gøre, at du bedre kan se fiskene i vandet, fordi de bryder med vandoverfladen, hvis genskær ofte kan stå i vejen for, at man kan se noget. Derudover er det også smart med solbriller, fordi man ofte står lang tid i solen, hvilket er hårdt for øjnene. Det kan også være smart med en cap, hvis du ikke har så meget hår på hovedet og skal stå længe i solen.

Krog og blink

Du skal have en fiskekrog, der er skarp, som fisken kan bide på. Derudover skal du have et blink, som fanger fiskens opmærksomhed. Hvis du allerede har en krog, så kan det være, den trænger til at blive slebet. Dette kan du nemt selv gøre, hvis du har en krogsliber. Ellers kan det være, at du skal købe en ny.

fiskekrog med fisk

Line

Du skal have en line, der kan holde til, at du hiver i den, når du forsøger at hive fisken i land. Det er klart.

Kniv

Hvis du fanger en fisk, som du forhåbentlig gør, så skal du også kunne sprætte den op, når den bliver halet ind på land. Dette skal du bruge en kniv til – du kan købe en kniv til formålet, og det er klart det bedste at gøre, for de er bedst.

Det er ikke en god idé bare at tage en sløv kniv med hjemmefra. Du skal jo huske, at fisken hurtigst skal dræbes, så den ikke lider mere end nødvendigt.

Madding

Udover blink, så er det naturligvis maddingen, der skal lokke fisken mod din krog. Du kan selv gøre det billigt ved at grave regnorme op, men du kan også bruge noget madding, som er købt.

Grejkasse eller -taske

Der er en del grej, som man skal have med, når man skal ud og fiske. Du kan have styr på det hele ved at have det i en grejkasse eller -taske.