pulsoximeter

Sådan bliver du en sundere udgave af dig selv med pulsoximeter

Drømmer du tit om at tabe hvalpefedtet rundt om maven? Eller at kunne løbe de 5 kilometer uden stop? Mål og ønsker har alle – og én ting er at drømme om dem, noget andet er at realisere dem. Herunder er en guide til hvordan du nemmere kommer i gang og bliver et sundere jeg.  

Hav styr på grejet 

Først og fremmest er det altafgørende at have det rette grej. En løber kan jo ikke løbe uden sine løbesko. Altså er det vigtigt at have styr på de basale ting; løbesko, klatrereb eller en mountainbike. Derudover er det essentielt for motivationen at have de der ekstra smarte gadgets, der kan gøre træningen lidt sjovere.  

At kunne følge med i sit ve og vel er ret spændende – og det holder ovenikøbet gejsten oppe. Om du bøvler med lungeproblemer, sygedomme eller bare er på vej op i de højere luftlag er et pulsoximeter et fremragende hjælpemiddel.  

Helsemonitoren giver dig både mulighed for at følge med i kropspulsen og blodets iltmæthed. Du kan altså følge din vej til succes ved at holde styr på dine sundhedsdata – og højst sandsynligvis se dem forbedre sig.  

Tilgængelighed er væsentligt 

Pulsoximeteret er altså en stor hjælp til at holde styr på sin fremgang. Endnu bedre er det, at den er så lettilgængelig. Dens lille mobile størrelse gør den nem at have med på farten – i lommen eller i rejserygsækken. Med pulsoximeteret kan du tjekke dine sundhedsdata hvor som helst og når som helst. Så er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted!   

Hjælp hinanden med at holde gejsten 

Udover gadgets som et pulsoximeter er det også essentielt at have folk, der kæmper samme kamp. Hvis udholdenheden og viljestyrken daler, er det en kæmpe hjælp at kunne trække hinanden gennem en træning.  

Så saml dine bedste venner eller meld dig ind i et forum af ligesindede. Her kan I dele hinandens små og store succeser og på den måde holde gejsten oppe hos hinanden. Det er en værdifuld mulighed at kunne følge med i hinandens proces. Og på de dage hvor sofaen er ekstra tillokkende, er det en stor motivation at vide, at man har forpligtet sig til et andet menneske. Det er smart!  

Med et pulsoximeter i træningstasken kan I ovenikøbet tjekke pulsen efter spinningstimen, sammenligne sundhedsdata og følge med i hinandens ve og vel.  

Tallet på vægten er ikke alt 

En livstilsændring og et træningsprojekt kører ikke altid bare på skinner. Mange oplever både op- og nedture, og det er således en balancegang. Står vægten først stille eller dét, der er værre, er det ikke ualmindeligt at ty til overspisning eller komme til at skippe træningen. Oplevelsen af at det hele har været forgæves er en farlig følelse og oftest dét der spænder ben for vægttabsrejser og sundhedsdrømme. Men selv om vægten står stille eller har bevæget sig opad, er det ikke ensbetydende med, at du ikke har udviklet dig. Husk på at konditionen, iltoptagelsen og din fysiske form helt sikkert er blevet udfordret og forbedret.