oscar statuette

Er det muligt at købe en oscar statuette?


Den ultimative pokal må være en oscar statuette. Der er ingen over eller ved siden af, så det ville være lidt af et scoop at få fingrene i en og bruge den som en gimmick præmie til en eller anden vild event. Men er det overhovedet muligt at få fat i en oscar statuette? Og hvor vil det være muligt at købe en?

Kan en ægte oscar statuette købes

En hurtig internetsøgning efter en oscar statuette fortæller en historie, hvor en oscarstatuette var sat til salg på Ebay og solgt for 25.000 dollars. Men man må ikke sælge en oscarstatuette og den viste sig da også, at være en forfalskning og selvom køber fik en stor del af sine penge retur, endte både køber og sælger at blive stævnet af akademiet i Hollywood, for at være i besiddelse af en oscar statuette.

Efterfølgende har samtlige modtagere af en oscar statuette blevet nød til at underskrive en kontrakt om, at hvis de ikke længere ønsker at beholde deres oscar, så er de forpligtet til at returnere den til Akademiet mod at få 1 dollars i kompensation. Så den eneste måde at få fat i en oscar statuette, er ved at blive så dygtig en skuespiller, at du får en foræret.  

Hvad kan man så gøre?

Når det nu ikke er muligt at lave en ægte oscar statuette køb, hvad gør man så, hvis man stadig gerne vil gå videre med ideen om at bruge en oscar statuette som præmie? Se her for at se et eksempel på en af de virksomheder, der leverer pokaler og vil kunne fremstille en kopi. Ikke så vellignende, at man kommer i problemer med det amerikanske Akademi i Hollywood, men nok til at ideen stadig er sjov og brugbar.

Det er muligt at få fremstillet specielle pokaler hos virksomheder, der levere medaljer og pokaler og de vil bestemt kunne fremstille noget der vil kunne bruges i stedet for den ægte vare. En mulighed for at sikre at der ikke kan herske tvivl om, at det er en kopi, kan være at lave den i en anden farve eller få indgraveret et firmalogo i statuen. En tredje mulighed kan være at få den sat på en sokkel eller i en hel anden størrelse end den originale statue. 

oscar figur

Få dit eget logo indgraveret i statuetten

Uanset hvad din oscar statuette skal bruges til, kan det være en god ide at få indgraveret et logo i statuetten. Ikke alene for at sikre dig, at der ikke kan være tvivl om at det er en kopi og du ikke kan komme i problemer med Oscarakademiet, så er der andre fordele ved at få et logo på statuen.

Et logo vil sikre dig, at modtageren af statuen vil kunne huske dig længe efter at de har modtaget statuen, da de vil se logoet hver gang de kigger på den. Samtidig kan statuen også personliggøres, ved at modtageren kan få sit navn indgraveres i statuen. En anden god ide er at få selve eventen og datoen indgraveret i statuen også.