Alkometer

Danskernes alkoholvaner

Hvad man ved en lille smule om, hvad der rør sig inden for film lige nu, er man sikkert også meget kendt med Thomas Vinterbergs nye film, Druk. Denne film, som både er elsket af anmeldere og publikum, er en af de udvalgte til Cannes filmfestivalen, og det er ikke uden grund.

Det er en interessant historie om danskernes alkoholvaner- og forbrug, som både viser de gode og dårlige sider af den danske alkoholkultur. For hvordan ser denne kultur egentlig ud? Og bør man selv give sig i kast med at eksperimentere med alkometre for altid at kende til sin egentlig promille, som ifølge den teori, som filmen undersøger, skal være på 0.5. Køb alkometer så du også kan undersøge, hvad din promille er på bestemte tidspunkter.

En anderledes kultur

I Danmark har vi altså at gøre med en alkoholkultur, som adskiller sig fra de fleste andre lande, og det er også lige netop det, som filmen blandt andet undersøger. I Danmark er det meget normalt, at man allerede i en ung alder begynder at drikke, når man mødes med venner og familie til fest, og på gymnasier, efterskole og lignende holdes der også fester, hvor alkohol er blevet en ret central del.

I Danmark er vi altså rigtig glade for øl, vin og hvad der ellers findes af alkohol, og det bidrager både til en rigtig god kultur, hvor det er accepteret, at man en gang imellem kan tage en pause fra det hele og koble af, men det skal selvfølgelig gøres på den rigtige måde, så man ikke går hen og udvikler et misbrug.

Godt eller skidt?

Noget, man så kan diskutere, er nemlig, om den danske alkoholkultur så egentlig er god eller dårlig? For det er nemlig et spørgsmål, som er værd at stille.

Den kultur vi har omkring druk i Danmark er jo på mange måder positiv, da det er med til at give et rigtig godt fællesskab på tværs af aldersgrupper, interesser og lignende, og det er måden, hvorpå rigtig mange lærer hinanden at kende og endda bliver kærester.

Men det er selvfølgelig også værd at nævne, at det ikke er alle, som kan styre at drikke alkohol i store mængder, og hvis man i forvejen befinder sig i en periode af sit liv, hvor man måske mangler indhold, kan det godt gå hen og tage overhånd – og det er jo meget alvorligt, hvis det sker.

Kom tættere på dit eget alkoholforbrug med alkometre

Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere om dit eget alkoholforbrug og undersøge, hvor meget du egentlig drikker, og hvor fuld du bliver, kan det være, at du skal kigge lidt på alkometre.

Alkometre er den rette måde at måle din promille på, og det kan altså give dig et meget fint indblik i dit alkoholforbrug, som måske kan gøre, at du kommer til at tænke lidt over, hvad dine vaner omkring alkohol er.