vvs installatør

Bliv VVS installatør i København


Vi befinder os i en verden, hvor der er uendelige uddannelses- og jobmuligheder for generation Z at vælge mellem, men det gør det ikke ligefrem lettere at finde sit kald. Står du og er i tvivl om, hvad du gerne beskæftige dig med, og kan samtidig godt lide at kombinere faglig dygtighed med praktisk erfaring, så vil en karriere som VVS installatør måske være noget for dig. Lige nu er der stor efterspørgsel på VVS arbejde i København og resten af hovedstadsområdet, fordi der er god vækst i byggebranchen. Det giver næsten garanti for et job efter endt uddannelse, hvorfor det er attraktivt at starte på VVS erhvervsuddannelsen. Flex VVS der er autoriseret VVS installatør har det seneste år gået fra at være 1 medarbejder til 8, og er kun på jagt efter flere på grund af den stigende efterspørgsel. Med lokation i Stenløse startede virksomheden lokalt, men har senere hen udvidet med deres VVS arbejde og service til København og omegn. Som arbejdsplads er de blevet attraktive for elever, eftersom København er et område de unge strømmer til.

VVS teknisk erhvervsuddannelse

På de tekniske erhvervsakademier kan du søge om en plads på VVS-energiuddannelsen, som typisk varer 4 år afhængig af specialet. Der er fire specialiser at vælge mellem herunder VVS-installationstekniker, Ventilationstekniker, VVS-energispecialist og en klassisk VVS/blikkenslager. Efter endt uddannelse vil det være muligt at læse videre, hvis du ønsker. De fleste tror fejlagtigt, at man bliver autoriseret VVS installatør, fordi man har været igennem et uddannelsesforløb, men faktisk er VVS ikke en beskyttet titel. For at blive autoriseret skal man derfor gennemgå kontrol, der bliver foretaget af instanser, som i sidste ende overvåges af sikkerhedsstyrelsen.

Hvilken linje du skal vælge, afhænger selvfølgelig af dine interesser og ikke mindst faglige kløgtighed. Hvis du er teoretisk anlagt, kan energi og ventilation meget vel være for dig, hvorimod hvis du er meget praktisk og hands-on vil en klassisk VVS og blikkenslager rolle måske passe dig bedst. Du finder bedst ud af, hvilket speciale der passer til dig, hvis du tager ud på skolerne, når de holder åbent hus.

vvs erhvervsuddannelse

Hvad kan du arbejde med som VVS’er?

VVS er et vidt begreb, og kan dække over mange forskellige arbejdsopgaver. Som VVS’er vil du typisk blive udsat for spændene opgaver indenfor vand, varme, afløb og ventilation. Det kan være alt fra VVS installationer i badeværelset til en energivurdering af klimaanlæg i private såvel som erhvervsejendomme. Kloak og afløb er oftest det de fleste uvidende, forbinder med en VVS’er og blikkenslager, men det er kun en brøkdel af hvad du som tekniker skal udføre.

En virksomhed som Flex VVS ApS udfører faktisk sjældent klassisk blikkenslager arbejde, eftersom de større projekter er mere attraktive. Det er de store VVS installationer samt serviceaftaler med virksomheder, som giver daglig udfordring og ikke mindst mad på bordet. Skal du søge om en læreplads på et tidspunkt, så er det vigtigt at kigge på det enkelte VVS firma, og hvad de kan tilbyde. En god tommelfingerregel er selvfølgelig at vælge en autoriseret VVS virksomhed, så du er sikker på en faglig dygtighed, som du kan lære af.