nytårs aften

Temafester er sjovere end andre fester

Står du og skal planlægge en fødselsdag, en nytårsfest, en konfirmation eller måske bare en fejring af hvad som helst. Så bør du overveje at gøre det til en temafest. Temafester er en rigtig nem måde at gøre festen sjov, finurlig og så selvfølgelig festlig. En temafest kan have lige præcis det tema, som du synes er sjovest, og det er en god måde at sætte gang i planlægningen. I denne artikel er samlet ideer, gode råd og inspiration til den fedeste temafest, og hvis du vil have flere gode ideer, kan ud tage et smut forbi www.partybutikken.dk, hvor du også både finder kostumer, pynt og masser af inspiration.

Hvorfor vælge en temafest?

Den primære grund til, at din fest skal være en temafest, er selvfølgelig, at temafester er de sjoveste fester. Men der er også et helt lavpraktisk grund til at vælge en temafest. Når du vælger et tema, giver du nemlig din fest nogle benspænd, og det kan være rigtig praktisk, både når du skal bestemme mad og pynt, men også for dine gæster i forhold til påklædning og gaver. Vælger du fx et tema fra et bestemt univers, det kunne være Harry Potter, så giver det en masse gode ideer til hvad slags mad du kan lave. Et tema binder derfor alle dine ideer sammen, så de giver mening og passer det ikke til temaet, passer det heller ikke ind i festen. Derfor er der også mange udgifter, du nemt slipper udenom.

nytårs aften

Det rigtige tema

En temafest er selvfølgelig sjovest, hvis huset pyntes flot op med pynt, der passer til temaet, og hvis alle dine gæster er klar på at klæde sig ud i flotte og gennemførte kostumer. Det er bare ikke sikkert, at alle dine venner er så seje, at de ligger inde med et fuldendt superheltekostume eller en prinsessekjole. Derfor er det en fordel at vælge et tema, som er så bredt, at alle kan være med. Nogle gode og brede temaer kunne fx være glimmerfest, sort/hvid-fest eller disneyfest. Disse temaer er meget brede og giver mulighed for både at hellige sig fuldt ud og for at komme nemt omkring det. Det samme gælder diverse årstalsfester som fx 20’er-fest eller 60’er-fest. Samtidig er der mange muligheder for at finde sjovt pynt og mad, der passer ind

Lav din egen pynt

Når du holder en temafest, skal du have noget godt pynt, der passer godt til temaet. Meget af det kan man finde på nettet, men du kan også med fordel lave det selv. Det kræver bare at du har nogle forskellige hobbyartikler, og at du er lidt fiks på fingrene. Du kan finde ideer til hjemmelavet pynt til stort set alle temaer på nettet. Når du laver noget af pynten selv, kan du både spare nogle penge, samtidig med at du kan bruge tiden på at komme i rigtig feststemning længe før festen går i gang. Du kan eventuelt invitere nogle af gæsterne til at komme og hjælpe og dermed få en hel hyggelig dag ud af det.