parterapi

Skal du til parterapi med din partner?

herretidende

Nogle gange kan det være nødvendigt at tage til en parterapeut sammen med sin partner. Læs mere her om hvordan du bedst kan håndtere din parterapi samt hvordan du finder frem til en god terapeut, som fungerer for jer begge. 

Hvilken terapeut? 

Der er mange forskellige tilbud med parterapeuter derude. På https://thepraxis.dk/ kan du se et af disse eksempler med udover det tilbud, du kan finde på the praxis, er der mange andre at vælge imellem. Prøv selv at søge lidt omkring på nettet efter hvilke muligheder du har i dit nabolag. Alt efter hvor du befinder dig henne i landet, kan det være rigtig mange terapeuter, I kan vælge imellem. 

Du kan hurtigt finde frem til en masse forskellige muligheder udover the praxis ved at lave en hurtig internetsøgning. Du kan eventuelt også kigge efter nogle anmeldelser for de forskellige parterapeuter i dit område. Dem kan du også finde frem til på nettet ofte vil tidligere være meget gode til at dele deres meninger gennem sådanne medier. 

Find en terapeut i er komfortable med 

Det er vigtigt at finde frem til parterapeut, som i begge kan blive rigtig glade for og føler jer trygge ved. Hvis i ikke begge kan føle jer godt tilpas i terapisamtalerne, så er det tvivlsomt det overhovedet vil fungere. 

Hvis I ikke føler jer godt tilpas inde til samtalerne med jeres terapeut, så vil i formentlig ikke åbne jer så meget op, som det er nødvendigt for at få løst problemerne imellem jer. Det er derfor meget vigtigt at i begge føler jer tilfredse med valget af terapeut – fordi i netop begge tager del i samtalerne og jeres parterapi er for jer begge. 

Start med en god samtale 

Det kan være en god ide at starte sit terapiforløb med en god samtale med sin terapeut. Lad være med at gå for meget i dybden med jeres problemer til den første samtale, hvis i finder det ubehageligt. 

Brug i stedet for den første samtale på at spørge lidt ind til terapeuten selv. Det er ikke meningen, at terapeuten skal udlevere hele deres privatliv til jer, men det kan være meget rart bare at have en nogenlunde viden om, hvem de er som person. 

Spørg dem eventuelt om hvilken og hvor erfaring de har med deres arbejde. Og hvis de er villige til at dele informationen, kan du spørge lidt om hvorfor de valgte at blive parterapeuter og ikke en anden form for terapeuter. 

Når du på denne måde lærer terapeuten lidt bedre at kende, så kan det virke lidt mindre skræmmende at dele ud af hele sit privatliv til dem. Det kan få dem til at fremstå som et menneske, der præcis lige som jer af og til har nogle problemer i livet, som de skal have hjælp med at løse. 

Husk samtidig på at det er helt i orden at skifte over til en anden terapeut, hvis du ikke føler dig komfortabel. Valget af ens terapeut er meget vigtigt og det har stor betydning, at man finder frem til det rette match.