Hundefoder

Hvad er bedst for Fido, når du vælger hundefoder?

En af de største beslutninger mange hundeejere står overfor, er hvilken mad deres hund trives bedst med.  Det er både en velsignelse og forbandelse, at der findes så mange forskellige produkter, samtidigt med at alle har forskellige meninger om hvert enkelt af disse produkter.

Det kan være en blindgyde, at finde ud af hvad Buller har bedst af. 

Findes der et kvalitetsfoder, der passer til alle hunde?

Hundeejere ønsker det bedste for deres hund, så de får et langt og sundt liv i bedste velgående. Ligesom mennesker, er en hunds krop unik, og det kan derfor være svært at tyde hvad man skal købe: Hvad Buller har bedst af, er ikke nødvendigvis det samme som Trofast trives med.

Hvorfor er der så meget forskelligt hundefoder?

Heldigvis for hundeejere, er mange foderproducenter klar over at det ikke kun handler om at producere én type foder til alle hunde og af én slags kvalitet.

For det første, så er der minimumskrav som foderproducenter skal overholde når de laver mad til hunde.

For det andet, så går nogle producenter langt ud over disse minimumskrav for netop at lave foder – ikke kun til forskellige typer hunde, men også af forskellig type kvalitet til hunde.

Hvordan sorterer du nemmest de første sække hundefoder fra?

Fordi der findes så mange varianter af hundefoder på markedet, så gør det ikke noget, at en hundeejer kigger lidt nærmere på fronten af sækken med foder.

Her kan man nemlig hurtigt få et indtryk af, om det er den rette pose man har fat i:

  • Man kan sagtens starte med at kigge på hvilket stadie man befinder sig på. Hvor gammel er hunden? Her står det ofte direkte på posen om hundefoderet er produceret til en hvalp, en ung hund eller en ældre vovse.
  • Dernæst er der også en del mad til hunde, hvor man på emballagen kan se om det er til en lille hund eller stor hund, en aktiv race eller en mere tung bamse.

På den måde sorterer man ved førstehåndsindtryk mange poser væk til sin egen specifikke hund.

Det skal man ikke glemme, når man leder efter hundefoder

Efter førstehåndssorteringen kan man begynde at kigge nærmere på ingredienslisten. Der findes desværre stadig meget hundefoder i butikkerne med masser af kunstig farve og tilsætningsstoffer.

I lige så høj grad finder man også tit hundemad, hvor der egentligt ikke er megen ernæring i, men blot en masse tomme kornprodukter og fyld.

Ingredienslisten skal gerne indikere, at det er foder, med masser af næringsstoffer og gode proteiner. Undgå derfor gerne hundefoder hvor du ser at listen af korn, kornmel, soja og hvede er nogle af de førstnævnte. Det er ikke særlig naturligt, eller nemt, for hunde at fordøje store mængder af disse.

Det betyder noget for Buller om du siger A eller B

Det er ikke svært at forstå for hundeejere i dag, at det vi spiser har en direkte indvirkning på hvordan vi har det. Det påvirker vores helbred, vores levetid og vores velvære.

Derfor er det heller ikke svært at forstå, at det samme er gældende for Buller. Vi er hvad vi spiser. Det gælder også for vores hunde og hvilket hundefoder vi vælger til dem.