Frisør laver balayage

Derfor er balayage hår populært

Er du træt af, at dit hår er leverpostejsfarvet? Eller trænger du måske bare til, at der skal ske noget nyt? Mange kvinder oplever at være trætte af deres naturlige hårfarve. Måske skal der lidt farvespil til for at friske håret op, eller måske vil du gerne have det til at se ud, som det gjorde før alderen meldte sin ankomst. Balayage er en måde at få farvet hår på, som er meget populær. Læs herunder mere om hvorfor.

Sådan laves Balayage hår

Ordet ”balayage” kan på fransk oversættes til ”strøg”, hvilket er meget sigende, for måden man laver balayage hår på. Ved denne teknik bruger frisøren ikke folie, som er den metode, de fleste kender til.

Derimod inddeler frisøren håret i sektioner og maler direkte på håret i fri hånd. Frisøren maler håret fra bunden, så hårets spidser er lysere end håret, som er tættere på hovedbunden. På den måde får man et mere naturlig udseende, for de tilfældige strøg giver også et lidt tilfældigt og meget naturligt look.

Et naturligt look

En af fordelene ved balayage håret er netop det naturlige look. Hårets udseende minder lidt om den måde, som solen farver håret på om sommeren. Hvis man får farvet håret med en af de metoder, hvor der bruges folie, så bliver det ofte tydeligt, at det ikke er den naturlige hårfarve, når håret gror, for der vil ofte være en skarp ”kant”, der hvor håret er blevet farvet.

Dette undgår du med balayage metoden, for her er overgangen mere naturlig. Det får lidt samme effekt, som når solen farver håret om sommeren – her farves håret i nogle små tilfældige reflekser, og når håret gror om vinteren, så bemærker man ikke overgangen, for den er ikke skarp på samme måde som ved den klassiske hårfarvning.

Det er ret smart

Det gode ved denne metode er også, at du ikke behøver at besøge frisøren særlig ofte. Når denne hårfarvningsmetode ikke giver den skarpe kant, så er det heller ikke nødvendigt at vende tilbage og få farvet håret igen, så snart det er groet en smule. Du kan bare lade håret gro, indtil du får tid til at blive farvet igen, eller du kan helt lade være med at få det farvet. Så hvis du pludselig beslutter dig for, at nu vil du have din naturlige hårfarve igen, kan du bare lade håret gro uden at farvekontrasten bliver tydelig.

Balayage hår findes i mange versioner

Dette naturlige look kan du vælge at bruge på mange forskellige måder. Denne hårfarvningsteknik er pæn i de fleste hårlængder, men hvis du har meget kort hår, så anbefaler frisørerne andre metoder. Metoden kan også bruges, uanset om du har krøllet, bølget eller helt glat hår – resultatet bliver pænt i alle hårtyper.

Metoden er også god uanset om du er brunette eller blondine – man kunne godt forestille sig, at hårfarven havde noget at sige for, hvordan resultatet bliver, men det er ikke tilfældet. Din hårfarve har ingen indflydelse på, om resultatet bliver godt. Din frisør guider dig med hensyn til farven og hjælper dig med at finde ud af, hvor skarp kontrasten til dit eget hår skal være.