Facadedør

Bring traditionen for handymen tilbage – Skift facadedør og meget andet

I gamle dage kunne enhver mand skifte stikkontakter, skifte et rør eller hvad der nu ellers var brug for af praktiske opgaver i hjemmet. Sådan forholder det sig ikke længere, og det er ikke nødvendigvis en dårlig udvikling. Det viser bare, at vi prioriterer at bruge tiden på noget andet. Det lader dog til, at, særligt mænd, savner den rolle. Hvis man higer efter en måde at føle sig brugbar og sætte sig eget præg på huset som mand, kan det altså sagtens gøres ved at bringe traditionen for handymen tilbage. Dermed ikke sagt, at kvinder ikke også både kan og bør opfordres til at påtage sig rollen som husets handyman.

Facadedør

Der kan i hvert fald være mange fordele ved at have minimum en handyman i huset. Det betyder nemlig først og fremmest, at man ikke behøver spilde tid og penge på at tilkalde en håndværker til selv de mest simple opgaver. Dem kan hjemmets egen handyman tage sig af. Særligt når det gælder de lidt større opgaver, betyder det faktum, at man selv står for det også, at man selv kan bestemme slutresultatet. Den slags handyman opgaver kan nemlig sagtens ende med at have mindst lige så meget indflydelse på husets udtryk som indretningen inden for døren, selvom vi ofte glemmer dette. Hvis det er den slags indflydelse, du gerne vil have, kunne du jo for eksempel starte med at udskifte husets facadedør med en ny fra http://www.vinduesgrossisten.dk.

Ny facadedør

En ny facadedør kræver nemlig ikke de store evner som handyman, om end det kræver mere, end man måske lige skulle tro. Først og fremmest skal dørrammen måles og granskes, så man ved præcis hvilken størrelse facadedør man skal have og hvilke hængsler den skal sidde på. Dernæst kan det også blive nødvendigt at skifte hængsler ved at skrue de gamle ud og finde nye. Det kan være fordi den nye facadedør ganske enkelt bruger nye hængsler, men det kan også være af mere praktiske hensyn såsom slid. Ud over at påvirke husets udseende betragteligt, er der nemlig heller ingen tvivl om, at facadedøren lider stor daglig last. Derfor kan hængslerne hurtigt få behov for smørelse, hvilket er en handyman opgave i sig selv. Til tider er der dog heller ikke andet for end at udskifte dem, hvilket jo så behændigt kan gøres, når man alligevel skifter facadedør.

Mange andre muligheder

Hvis du er klar til at tage skridtet videre, er det at montere en facadedør dog næppe den største eller sværeste måde at påvirke husets udseende med dine evner. For mange danske huse af ældre dato kunne det for eksempel også være tiltrængt at få malet gavle eller sågar udskiftet dele af den. Vil du gerne bygge noget helt fra bunden, er en terrasse en både nem og hyggelig måde at starte på, som kan præge ethvert hjem. I det hele taget ar det bare med at gribe mulighederne for at lære og blive en moderne handyman.