vedligeholdese af læder

Sådan passer du godt på dine læderprodukter


Hører du til typen, der elsker godt håndværk og god kvalitet? Hvis svaret er ja, så er der nok en god sandsynlighed for at du vil elske læder. Læder er for det første et rent naturmateriale med en meget lang historie på bagen. For det andet er læder et utroligt alsidigt materiale, der kan benyttes til alt fra punge, tasker, møbler, beklædning og meget meget mere . Hvis du f.eks. skulle eje et eller andet i læder (og det er der faktisk en god chance for at du gør), så er det vigtigt at du ved hvordan du skal vedligeholde det. Få opskriften på den perfekte læderpleje ved at læse videre her. Du kan desuden også finde mere information hos https://www.skindhuset.dk/, der med knap 100 år på bage nok må siges at være eksperter på området.

Det er vigtigt at vedligeholde dine læderprodukter

Læderprodukter adskiller sig som sagt fra mange andre produkter ved at være et naturligt materiale. Uanset om det drejer sig om dine formelle sko, konens håndtaske, rygsækken eller måske endda bilsædet, så kræver læder omhyggelig pleje. På trods af dette, så findes der faktisk rigtig mange mennesker, der ikke har den fjerneste anelse om at vedligeholde deres læderprodukter. Faktisk er der endda mange, der slet ikke prioriterer dette synderligt højt. Dette er uden tvivl en skam, idet dine lædervarer hurtigt kan komme til at miste deres form og ikke mindst deres flotte udseende. Og for at komme salt i såret, så er læderprodukter jo heller ikke ligefrem kendt for at være det billigste i verden.

gør det selv læder produkter

Sådan vedligeholder du dine læderprodukter

Skindpleje af et læder materiale varierer fra produkt til produkt. Det kommer nemlig helt an på hvilken type læder der er tale om. Som tommelfingerregel skal du dog altid anvende en ren klud til at rengøre dine læderprodukter. Hvis du f.eks. ønsker at give din gamle læder skoletaske dens gamle glans igen, så vil det være en god idé, at anvende en lille smule citronsaft. Dette kan være med til at fjerne overflødig snavs og fedt, og derudover få tasken til at skinne som var den spritny. Når dette så er sagt, så vil det i langt de fleste tilfælde være rigeligt med vand og en smule sæbe .

Læderfedt

Efter denne rengøring er det nu på tide at afslutte med læderfedt. Læderfedt er et traditionelt middel til at beskytte dit læder, samt give det nyt liv. Som udgangspunkt skal dine læderprodukter være 100% tørre før du påfører læderfedtet. Det vil derfor være den bedste løsning, at lade dit læder tørre natten over, og så anvende læderfedtet den næste dag. Selve processen med at påføre læderfedtet er utrolig simpel. Det eneste du skal bruge er en blød klud eller en svinehårsbørste (helt op til dig). Sørg endelig for at du ikke smører for tykt på med læderfedt. Hvis du gør dette, så er der nemlig risiko for at læderet slet ikke vil kunne indoptage al fedtet.