tandlæge

Hvor meget koster det egentlig at få lavet en rodbehandling?

herretidende

Har du ondt i tanden, og har du mistanke om, at du skal rodbehandles? Så er du formentlig på udkig efter en god rodbehandling pris, som du føler du har råd til med dit budget. En rodbehandling kan godt gå hen og blive dyr, og det er der forskellige grunde til. 

Læs med her for at finde ud af, hvorfor priserne for rodbehandling kan variere, alt efter hvilken tand du skal have fikset, samt hvilken tandlæge du beder om at fikse din tand.  

Hvorfor er der forskel på prisen, alt efter hvilken tand det drejer sig om? 

Når man får en rodbehandling hos tandlægen, er det bogstavelig talt roden af en tand, som der er under behandling. Rødderne af en tand er forskellige, alt efter hvilken tand det drejer sig om. 

Fortænder har for eksempel meget færre rødder, end kindtænder har det. Det vil sige, at hvis du skal have en rodbehandling af dine kindtænder, så er det en noget større behandling, du skal i gang med, end hvis det var en rodbehandling af en fortand – fordi antallet af rødder er flere i kindtænderne. 

Derudover er der selvfølgelig også selve bedøvelsen, som hører med i prisen. Og hvis du samtidig også får taget billeder ved tandlægen for bedre at kunne se, præcis hvorhenne i tanden problemet er, så er dette også med til at bringe prisen op på den endelige tandlægeregning. 

Veksler priserne meget fra den ene tandlæge til den anden? 

Priserne på rodbehandling kan sagtens svinge fra den ene tandlæge til den anden, selvom det normalt ikke vil være de helt store prissving, det drejer sig om.  

Tandlægeregningen en af de helbredsmæssige udgifter, som ikke er lagt under skattebilletten. Det er derimod en, du selv skal betale, og det er derfor meget normalt, at folk prøver at finde frem til den billigste tandlæge overhovedet muligt i deres nabolag.  

Eftersom tandlægerne ikke bliver betalt af den offentlige skat, betyder det også, at alle tandlæger er private praksisser – det vil sige private virksomheder. Og derfor bestemmer tandlæger i høj grad også selv, præcis hvad det er han eller hun vil tage for deres service.  

Men grundet meget konkurrence på tandlægeområdet, vil prisforskellene normalt ikke være så voldsomt store. De vil for eksempel sjældent være så store, at det rent økonomisk kan betale sig at valfarte til den anden ende af landet. 

Brug tid på at sammenligne tandlægerne med hinanden  

Når det så er sagt, skader det jo aldrig lige at undersøge prisforskellene mellem de forskellige tandlæger i dit område og for eksempel se, hvilke priser de tager for en rodbehandling. Og nu du er i gang kan du lige så godt sammenligne anmeldelserne også. 

Gennem disse anmeldelser kan du for eksempel danne dig et indtryk af, hvorvidt kundeservicen fra den enkelte tandlæge også har været i orden. En god kundeservice kan betyde en hel del og er især meget vigtigt, hvis du lider af en smule tandlægeskræk. En god kundeservice kan tage meget af den angst, som du føler ved at gå til tandlæge.