timevat

Få styr på den engelske moms

herretidende

Som virksomhedsejer er det vigtigt have styr på momspligtige regler. Reglerne for moms England vil her blive opridset. Er du ny virksomhedsejer, kan du fokusere på at følge dem, når du registrerer din moms – som ”gammel” virksomhedsejer, kan du få dem opfrisket, og sikre dig, at de overholdes. For danske virksomheder, der sælger en række produkter eller ydelser i England, men er beliggende i Danmark, er det vigtigt at registrere moms. Når denne er registreret, vil du kunne rapportere og indberette transaktioner, der har med skat og moms at gøre. Hvis din virksomhed begynder at sælge eller tilbyde ydelser og produkter, før momsen er registreret, kan dette føre til ellers unødvendige problemer. 

Eftertjek gerne, om din virksomhed udfører momspligtige handler, og sørg for at have styr på papirerne. Moms pligtige virksomheder kan blandt andet være virksomheder, der importerer til England fra ikke EU-lande, de kan være ejere af et opholdslager i England, eller måske de køber eller sælger varer i England. Det kan være fordelagtigt at få hjælp til registrering af moms England, da rådgivere indenfor området har erfaring og allerede er kendt med de lokale myndigheder og procedurer.  

Potentielle udfordringer i forbindelse med Brexit 

Som følge af Brexit, der medførte af Storbritannien den 31. januar 2020 trådte ud af EU, vil der naturligt forekomme ændringer i de engelske momsregler. Det er dog ikke til at sige helt præcist, hvordan brexit vil påvirke danske virksomheder endnu. For at mindske risikoen for ubehagelige overraskelser i den engelske moms, kan du sætte dig ind i momsreglerne for lande udenfor EU. Du kan forvente, at momsreglerne gældende for handel med England vil følge disse. Pt. befinder England sig i en overgangsperiode, der slutter den 31. december 2020. Herefter stopper nuværende regler med at gælde, og som konsekvens vil markedet for import ændre sig mellem Danmark og England. Den frie bevægelighed, der er aftalt mellem EU-lande, vil ikke længere være gældende. Registrering og indberetning af moms, samt ansøgninger af bevillinger, kan potentielt blive en langsommelig og mere besværlig proces. Forhåbentlig vil der fortsat være et gavnligt samarbejde mellem EU og UK, som kan forhindre potentielle udfordringer, men disse kan ikke helt undgås. 

Moms for privatpersonen 

Moms har ikke kun en vigtig betydning for virksomhederne. Som privatperson kan du også stå overfor at skulle betale moms, når du handler varer i England. Reglerne er nemlig således, at når du køber varer, der leveres fra et land udenfor EU, så kan du komme til at skulle betale 25% i moms – afhængig af det beløb, du køber varer for. Så længe overgangsperioden ikke er endt endnu, er dette ikke et problem. Når de nye regler træder i kraft, vil dette ændre sig og du skal være forberedt på den ekstra omkostning, medført af moms England. Generelle regler for privatpersonen, i forhold til betaling af moms ved handel i ikke EU-lande, vil også gælde. Du vil for eksempel skulle betale moms af gaver sendt fra England, hvis disse overstiger et bestemt beløb.