akrylmaling

Akrylmaling er en alsidig maling

Skal du også i gang med at male? Hvis ja, så kan du med fordel vælge akrylmaling også kaldet plastmaling, da denne maling både kan bruges på indvendigt og udvendigt træværk, vægge, lofter og facader. Akrylmalingen produceres i mange udgaver og betegner en meget stor gruppe indenfor malinger.

Flere og flere går i disse år i gang med mange gør-det-selv-projekter, blandt male-projekter. Her er særligt akrylmalingen i spil, da den kan nemlig bruges på mange måder. Den kan både fortyndes og fortykkes ved hjælp af vand. Så mangler du en maling som er alsidig og sjov at forskønne med, da bør du vælge akrylmaling.

Derfor skal du vælge akrylmaling

Som før nævnt, så er akrylmaling en alsidig maling, fordi den kan fortyndes med vand og derved få et mere vandfarvebaseret udtryk. Men omvendt kan den også fortykkes ved at påføre et tykkere lag maling ovenpå det materiale, der skal males, så det får en tyk og dækkende overflade. Og det fede ved malingen er, at plastpartiklerne klæber sammen, når malingen størkner, hvilket gør det til et eminent vand- og smudsafvisende produkt.

Akrylmaling har en god slidstyrke, og den opfører sig elastisk efter tøringen hvilket medfører, at den ikke så let krakelerer. Denne maling er også nem at tørre af, hvis den gøres beskidt. Og jo mere blank malingen er, jo mere afvaskning kan den tåle. Men det allerbedste ved akrylmaling er, at den er nem at vaske af hænder, overflader og tøj, hvis der spildes noget derpå.

akrylmaling

Akrylmaling er generelt set miljøvenlig

Generelt set er denne maling miljøvenlig, men vores afvaskning af pensler og bakker i håndvasken medfører udledning af mikroplast til vores vandmiljøer og hav. Så overvej at udlede vandet på en anden måde, når du rengør pensler og bakker. Eller overvej en anden rengøringsmetode. Spørg eventuelt din online forhandler af maling til råds, hvis du gerne vil være med til at skåne miljøet samtidigt med, at du forskønner dit hjem.

Plastmaling i praksis?

Denne plastmaling bruges i praksis som enhver anden maling. Den påføres enten med sprøjte, pensel eller rulle. Men inden den påføres skal underlaget normalt rengøres med grunder og tørre inden, at malingen males på. Det tager cirka en time for plastmalingen at tørre, så den er støvtør. Og efter seks timer er overfladen så tilpas størknet, at den igen kan males over. Totalt set er malingen gennemhærdet efter nogle døgn.

Inden at du går i gang med at male med denne maling, er det vigtigt at rådføre dig med din online malerforretning. Der er nemlig en lille hage ved denne plastmaling. For plastpartiklerne i denne maling samler sig tæt, at de ikke efterlader megen mulighed for at selve materialet kan ånde. Derfor er det godt at have en kyndig malervejleder ved hånden, når du skal vælge maling til dine materialer.

Det er også værd at vide, at jo tykkere lag du påfører det udvalgte underlag, jo sværere har materialet ved at ånde. Så derfor egner det sig ikke så godt til underlag med fugtproblemer.