https://www.legehjulet.dk/69-rulleskojter-til-born-tilbud

Tag børnene med ud og rulle

Iblandt nogle af de ting vi ønsker at lære vores børn, så er det at være aktive, komme udenfor og at være frie. At aktivere børn betyder som regel at de skal dyrke en form for sport. Vi udnytter chancen for at have dem udenfor ved at sende ud og netop dyrke sport. Men så kommer vi til frihed. Af sikkerhedsmæssige årsager har man valgt at fodboldområderne på legepladser skal foregå i disse bure. Bure er ikke rigtigt et kendetegn for frihed. Bor man ligeledes meget centralt så børnene har skole, fodbold, fritidsklub/SFO og lignende indenfor de samme 5 kvadratkilometer, så kommer de ikke meget ud derfra.

https://www.legehjulet.dk/69-rulleskojter-til-born-tilbud

Frihed og trofasthed

En af de rigtige gode måder at vise børn deres frihed på, er gennem rulleskøjter. Rulleskøjter til børn er en god vej til at vise dem en masse ting om livet. Med rulleskøjter kommer man til falde. De lærer med andre ord at komme op på benene igen. I modsætning til andre sportsgrene der direkte foregår i det fri, så kan børn kontrollere mere med rulleskøjter. De kan tage tingene i eget tempo og de kan bede om hjælp når behovet kommer. Når behovet kommer fremmer en anden lektion. Det er godt at kunne klare tingene alene, men det skader ikke at spørge om hjælp. Yderligere lærer børnene også at de kan regne med at deres forældre vil være klar til at støtte og hjælpe dem når det endelig er. Mens de lærer at stå på rulleskøjter kommer alle disse lektioner, men de kommer på sigt op og begynder at kunne rulle ruter.

En social sportsgren

I fodbold er der meget fokus på det konkurrerende element. Spillet, pointene og strategier samt et ønske om at skråle i sejrens lys kan let overskygge det sociale element. Det varer i al fald til omklædningsrummet, men er spillet gået dårligt så er det ikke alle teams der er lige gode til at forene sig omkring det. Rulleskøjter er meget modsat. Der er fokus på at rulle i første omgang, men fordi de ikke behøver at være fanget på en bane, så skal der kommunikeres. Hvor ruller vi hen? Har nogen hørt om en god rute for rulleskøjter? Planlægning er første kommunikationsfase når man skal ud og rulle. Når ens gruppe så endelig begynder at rulle synkront, så er fokusset ikke lige så låst på at man står på rulleskøjter. Her kan man begynde at mærke friheden. Det er her at man kan snakke om omgivelserne, hvordan det går i skolen eller hvis man skal noget særligt i den kommende tid. Fodbold lærer en om holdånd og teamwork. Det er gode dyder at lære! Det er der ingen tvivl om. Det er ting som kan gavne børnene som de vokser op og videre ude på arbejdsmarkedet. Rulleskøjter lærer en om at føre samtaler, om selvstændighed og om at fokusere på flere ting.