katte i kaninbur

Sådan vælger du det rigtige kaninbur

Skal I til at have jeres første kanin hjemme hos jer? Men er du i tvivl om hvilket bur du skal vælge? Der findes utrolig mange forskellige kaninbure og det kan virke som en jungle, at finde rundt i hvilket bur der er det bedste.

Det bedste bur for jer, er nemlig ikke nødvendigvis det bedste bur for din nabo. Det kommer nemlig helt an på hvilken kanin I skal have og hvor den skal bo henne. Læs med her og bliv klogere på hvordan din kanin får det rigtige bur.

Størrelsen på kaninen hænger sammen med størrelsen på buret

Det er klart at en lille dværgkanin ikke i samme grad kræver et stort kaninbur som en belgisk kæmpe kanin kræver.

Alligevel skal du have i mente, at en kanin er et meget aktivt dyr. Så hvis ikke I vælger at lave en tilhørende løbegård til kaninen, så bør I kæmpe et bur stort nok til, at jeres nye kanin har plads til at løbe godt rundt i jeres bur.

Skal jeres kanin bo indendørs, så kan I overveje at gøre den renlig. Kaniner er faktisk ret kloge dyr og kan nemlig lære besørge i en kattebakke, præcis ligesom katte. Hvis I gør det så kan I vælge, at lade jeres kanin løbe frit rundt i huset når I er hjemme. På den måde vil kaninen ikke kræve et ret stort bur indendørs, da den primært vil bruge det til at sove i. Denne levemåde kaldes for en frikanin, det er den mest optimale måde for en kanin, at leve på da det minder mest om dens naturlige forhold.

kat drikker vand i kaninbur

Hvor skal kaninen bo henne

Når I kigger på kaninbure skal I tænke over om kaninen skal bo et sted, hvor buret vil blive udsat for vind og vejr eller om den skal bo et sted hvor det hverken blæser eller regner. Det er klart at buret skal kunne holde både blæst og vand ude, hvis buret skal stå ude i haven. Ellers vil jeres nye kanin fryse om vinteren og det vil være synd. Den kan nemlig ikke holde varmen hvis den bliver udsat for kraftig blæst og regn.

I naturen lever kaninerne i huler under jorden hvor der slet ikke trænger blæst ned, dette skal et bur også kunne klare. Skal kaninen derimod stå på en overdækket terrasse, i en udestue eller indendørs, så behøver I ikke være helt så opmærksomme på vind og vejr. Her vil kaninen blot kræve en masse god halm, den kan putte sig i.

Skal I have mere end en kanin?

Kaniner kan sagtens bo sammen med andre kaniner. Det kræver dog at I vælger et bur hvor de har mulighed for, at få fred for hinanden. Skal I derfor have to kaniner til at gå sammen, så bør I kigge på et kaninbur i to etager. Ikke fordi I behøver at lukke dem hver for sig, men de vil have brug for, at kunne vælge at være i fred.