Sådan dækker du det perfekte bord til alle begivenheder

Går du op i udsmykning og pynt? Vil du gerne invitere gæster hjem til dig? Der findes mange specielle lejligheder, hvor et flot dækket bord er på sin plads. Dog kan det være svært at overskue, hvor man skal begynde. Du kan dække et bord på mange måder. Dette kommer også an på, hvilken lejlighed du vil dække op til. Der er nogle tips, som du kan følge til alle begivenheder, så du sikrer dig et flot og sammenhængende bord.

Matchende stel på bordet

Den vigtigste del af en bordopdækning er tallerknerne, glassene og bestikket. Uden disse materialer er det umuligt at dække bord. Dog kan selve stellet, du bruger have noget at sige i forhold til udseendet på din bordopdækning. Det kan være flot, når både glas, krus, bestik, tallerkner, skåle og vandkarafler matcher. Det er generelt bare flot, hvis det ser ens ud, eller at det passer sammen i en forstand. Det er op til dig og din kreativitet, at finde et flot stel som du vil bruge.

Det kan være dyrt at købe matchende stel med både salatskåle, vandkarafler og alt andet. Derfor kan du finde et stel, du synes om og ønske dig dele af det i gave. På den måde kan du begynde at samle det perfekte sæt, til når du skal dække bord.

Opbevaring af drikkevare

I stedet for at stille vinflasker, juice, vand og andre drikkevare direkte på bordet i deres originale indpakning, kan du i stedet bruge vin- og vandkarafler. Vin- og vandkarafler kan få din borddækning til at se mere professionel og yndefuld ud. Derudover kan du få vin- og vandkarafler i mange størrelser, former og farver. På den måde kan du finde den karaffel, som passer bedst til din bordopdækning. En vandkaraffel kan sagtens være en del af bordes pynt.

Servietter og pynt

Servietter kan både være dekorative og praktiske. Du kan finde servietter, som passer til din begivenhed. Eksempelvis juleservietter til en julefrokost eller fødselsdagsservietter til en fødselsdagsfest. På den måde kan du også tilføje farve og mønstre til din bordopdækning. Derudover kan du folde servietterne på en flot måde, hvilket igen vil tilføje flot pynt til dit bord.

Et bord behøver ikke at være overpyntet for at se flot ud. Lidt har også ret, så længe at det er gennemtænkt.

Gør plads til maden og albuerum

Vigtigst af alt er at dine gæster nyder din begivenhed og maden, som bliver serveret. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at pynten ikke tager overhånd. Det kan være svært at række til maden, hvis der er for mange stearinlys og blomster på bordet. Tænkt derfor også over brugbarheden af dit bord, efter du har dækket op. På den måde kan dine gæster både få en æstetisk og lækker oplevelse ved dit bord.

Når du har dækket op, gælder det om at nyde selvskabet med dine gæster. Bordet du har dækket, skal derfor være brugbart, selvom du har gjort dig umage med at pynte det.