indvendige døre

Indvendige døre: derfor er de vigtige

Coronakrisen har medført et stigende antal hjemmegående danskere, og det har skabt øget fokus på, hvordan man bør indrette sit hjem.  

Typisk retter folk først øjnene mod møblementet i de forskellige rum, eller også kigges der på vinduer, vægge og den slags tilsyneladende åbenlyse elementer.  

Men faktisk er der en overset ting i hjemmet, som de fleste ikke tænker på som det første eller ligefrem undervurderer, men som er mindst ligeså vigtig som det meste andet.  

Det drejer sig nemlig om boligens indvendige døre, der skal fungere som bindeled mellem hjemmets forskellige rum og afsnit.  

Og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke døre, man vælger til forskellige formål derhjemme. Læs med her og blive klogere på de forskellige typer og formål. 

Glasdør – udvid rummene 

I gamle dage var langt de fleste døre lavet af træ eller andre naturmaterialer, hvis man altså overhovedet havde døre i hjemmet.  

Det er stadig et fint materiale, men i den moderne verden er det blevet muligt at fremstille indvendige døre af et hav af forskellige materialer.  

Glasdøren vokser stadig i popularitet som ét af de smarte, strømlinede alternativer til en massiv dør af eksempelvis træ.  

Ligesom andre døre fås glasdørene også efter diverse forskellige mål, der passer lige til ens hjem, hvis standarddøren ikke passer.  

En glasdør fungerer rigtig godt, hvis man vil udvide sine rum og skabe mindre distance mellem hjemmets forskellige afsnit.  

Man kan i sagens natur se igennem dem, hvis de indvendige døre er glasfremstillede, hvilket i høj grad indbyder til kontakt og socialt samvær.  

Til de private gemakker 

Glasdøre er som sagt velegnede til at åbne rum op og lade kontakten flyde på tværs af værelser, men det er ikke altid lige brugbart.  

De fleste vil nok ikke foretrække, at de indvendige døre til sove- og badeværelset er fremstillet af gennemsigtigt materiale, hvorfor man oftest vil søge mod alternativer.  

Hér bliver andre faktorer som lydisolering og solidt materiale anderledes vigtigt, så man kan sikre privatlivets fred i de omtalte værelser.  

De indvendige døre fås heldigvis nærmest uanset materiale i både standardstørrelse og andre mål, hvis det er nødvendigt.  

Det kan altså godt være, at én dør passer til forbindelsen mellem stue og køkken, men derfor er det stadig oplagt med et alternativ til toilettet.   

Vælg en dør, du kan lide 

Endelig er det vigtigt at huske, at indvendige døre i ligeså høj grad som andre af hjemmet designfacetter handler om mode og identitet.  

Der er stor forskel på, om man vælger en elegant, fransk dør, eller om man går med den mere rå og solide egetræsdør.  

Det vigtigste i den forbindelse er, at man sørger for at vælge en dør, man kan lide, for man skal regne med at kigge på den i mange år, medmindre man vil bruge penge på regelmæssig udskiftning.   

Derfor nytter det ikke noget at vælge en dør, som måske vil behage og imponere andre, men som man dybest set selv bryder sig meget lidt om.