mor og børn i hængekøje

Find den perfekte hængekøje til hele familien


En lun sommeraften med en god bog i hånden og et glas rosévin på skamlen ved siden af. Et slot, eller et rumfartøj – eller hvad ungernes fantasi ellers kan finde på. En hængekøje i haven eller i det hyggelige hjørne i stuen er det perfekte afslapningssted eller legeplads for ungerne.

Det er blevet mere og mere normalt og populært at invitere det afslappede og sydlandsk-inspirerede design ind i vores hjem og hjerter. Møbler og tilbehør fra andre verdensdele kan give varme i de danske hjem og den nordiske stil, som præger vores huse. Det kan give en mere afslappet atmosfære og skabe hygge til både de varme sommeraftener og de typiske våde og kolde vintereftermiddage, som er så kendte i Danmark.

Om du ønsker et indspark af farve i stuen eller en hyggekrog i haven, så kan hængekøjer være vejen frem. Hængekøjer findes i utallige forskellige former og størrelser og kan tilpasses alles hjem – ligegyldigt jeres egen personlige smag. Du kan finde et stort udvalg af hængekøjer og hængestole til indendørs og udendørs brug på www.haengekoje.dk.

farverige hængekøjer

Få en følelse af frihed og rejse med en hængekøje fra Mexico.

De mangefarvede hængekøjer fra denne kategori findes i mange forskellige størrelser, helt fra solo-størrelsen til den mere kompakte lejlighed til de helt store familiehængekøjer, der kan hænges i villahusets baghave. Hvis man har rejst med rygsæk i Mexico, Sydamerika, Australien eller i det hele taget i nogle af de populære rejsedestinationer for unge mennesker, så har du højst sandsynligt stiftet bekendtskab med den mexicanske hængekøje.

Hængekøjerne er genkendelige i deres oftest rødlige og grønlige nuancer, hvor man kan ligge og slænge i sig i det sejlivede stof. De fleste finder det mest behageligt at ligge på tværs i de brede hængekøjer, og alt efter størrelsen på hængekøjen bliver den også mere fleksibel.

Hængekøjen får sit navn fra oprindelsen af den tråd, som den er vævet med. Tråden til de meget fleksible mexicanske hængekøjer er vævet enten af bomuld, nylon eller slidstærke outdoormaterialer. Det betyder, at de kan anvendes til både indendørs og udendørs brug og kan holde til mange års hygge og leg, uden at du behøver at være bange for, at de falder sammen.

Hængekøjer med tværpind for dekoration og komfort

Har du barndoms eller ungdoms traumer over hængekøjer, der er klapper sig sammen om dig, eller kan tippe over? Eller har du dårlig ryg og er bange for, at den sammenkrummede stilling, som man til tider kan antage i en hængekøje, kan være problematisk? Så kan det være en god idé at investere i en hængekøje med tværpinde, der strækker stoffet i hængekøjen ud, så du kan ligge mere udstrakt og stabilt.

Tværpinden giver hængekøjen et dekorativt udtryk, og gør den nemmere at både lægge sig i og komme op fra igen. De er vævet i stærke og tætte bomuldsnet, der gør dem slidstærke og smukke i udtrykket, og så er de udstyret med håndlavede borter og dekorationer, der gør dem til en helt særlig tilføjelse til haven eller stuen.