træterrasse der skinner

Få træterrassen til at skinne før sommerens start


For mange er terrassen er stor del af livet i sommerhalvåret. Her bliver der skabt minder, og på en terrasse kan man gøre alt fra at invitere naboen over til en grillaften til bare at sidde helt alene en lun sommeraften og nyde solnedgangen eller en god bog. Har man en terrasse, har man altså bare et helt naturligt sted at opholde sig i haven og udendørs generelt, når det gode og varme vejr for en gangs skyld titter frem.

Det danske vejr er dog desværre langt fra altid godt og varmt. Tværtimod er danskerne faktisk rigtig ofte ramt af regn, og det kan også mærkes, hvis man har en træterrasse. Hvis den bliver ved med at være fugtig i for lang tid ad gangen bliver den nemlig slidt og mat, men værre endnu kan den også ende med at blive overgroet af alger. Med det danske vejr, er det desværre bare en præmis, man bliver nødt til at leve med, at træterrassen får en smule alger.

Ønsker man en ren og pæn træterrasse, der ser ud som ny til sommeren, er der dog råd for sagen. Man kan nemlig få en professionel rensning at træterrasse.

Sådan foregår det

Kort fortalt, vil en professionel rensning at træterrasse ofte indebære en kombination af en højtryksrensning og brugen af et stærkt algebehandlingsmiddel. Højtryksrensningen skal til for at rive algerne og andet skidt løst. Når dette er sket, og alt skidtet er blevet skyllet væk, er det tid til forebyggelse, så du ikke sidder på en terrasse, der er lige så mat, grå og algebefængt.

Det gøres ved hjælp af et såkaldt algebehandlingsmiddel, der er som gift for algerne. Det sætter sig ganske enkelt i træet og giver nye alger utroligt dårlige vækstbetingelser. Hvis det er blevet gjort rigtigt, bør du efter en endt professionel rensning at træterrasse have fået den originale træfarve tilbage på din terrasse, og lige pludselig er det endda til at se, hvordan det mørke træ nærmest gløder, i forhold til den matte terrasse, man har været vant til.

rengøring af terrasse

En god rensning

En indikator på en god professionel rensning at træterrasse er, at træet ikke er blevet det mindste beskadiget. Det er dog ikke altid lige nemt at se, hvorvidt træet i din terrasse er blevet beskadiget indvendigt. Derfor kan det godt betale sig at hyre en professionel rensning at træterrasse hos nogle erfarne gutter, der har styr på, hvad de laver. Det kunne for eksempel være Kragelund tagrens, som er at finde på https://kragelundtagrens.dk/traeterrasse/. Så er det lige meget, at erfaring koster en smule ekstra.

Hvis du endnu ikke er overbevist om, hvorvidt din træterrasse kræver en professionel rensning eller ej, så er der mange af firmaerne, der tilbyder at komme forbi helt kvit og frit og give dig en prøve på bare et stykke af terrassen. Så kan du se, hvor stor forskellen er.